KOLEJ PROFESIONAL MARA INDERA MAHKOTA

call  09-5736304 / 6346
fax  09-5736423
Email  webmaster@kpmim.edu.my

 

 

Monday, 22nd January 2018

UPP : Semakan Keputusan dan Daftar Kursus

Mohon perhatian kepada semua pelajar, senarai dibawah adalah sebagai panduan dan rujukan anda. Sila ambil tindakan segera kepada yang berkenaan.

1. Carta Alir Pendaftaran Kursus.

2. DIA Repeaters.

3. DEC Repeaters.

4. DCN Repeaters.

5. DCD Repeaters.

6. Jadual Waktu.

7. Manual Daftar Kursus.

8. Keputusan Daftar Kursus.

Makluman kepada mentee yang layak mengundi dan yang telah mendaftar untuk mengundi

Assalamualaikum...

Unit Homeroom KPM Indera Mahkota ingin meminta jasa baik para mentor yang dikasihi sekalian untuk menyampaikan maklumat kepada anak- anak mentee kita untuk mengisi maklumat jumlah mentee yang telah layak mengundi dan juga yang telah mendaftar untuk mengundi.

Sila pastikan para mentee sekalian mengisi di link ini https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScnmAp9je9mDmzlMrZ9IrPrzbyyRsRx_tKqkhwRuwqVISQG2A/viewform sebelum 3.00 petang khamis 5 Oktober 2017. Para pelajar WAJIB untuk mengisi maklumat di link tersebut.

Semoga para mentor yang dikasihi sekalian dapat membantu menyampaikan maklumat ini. Terima kasih didahulukan dan semoga urusan kita diberkati Ilahi.

PENTING !!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kepada semua pelajar KPMIM yang menetap di luar kawasan kolej, sekiranya premis anda dilanda banjir, sila maklumkan kepada mentor, kaunselor atau Pengarah secepat mungkin. Anda juga dinasihatkan supaya menghubungi balai polis atau bomba yang berhampiran.

Harap maklum. Sekian, Kaunselor KPMIM.

 

Dr. Sa’aidah (Pengarah)        : 019 3463976 

Mdm. Masirah (Kaunselor)     : 013 3410746

Mdm. Norazida (Kaunselor)   : 013 9305452

Balai Polis Indera Mahkota    : 09 572 9322

Balai Bomba Indera Mahkota : 09 573 9994

Sistem Pengesahan Kehadiran Graduan (SPKG)

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
 
Dengan segala hormatnya perkara seperti di atas adalah dirujuk.
 
Adalah dimaklumkan bahawa Sistem Pengesahan Kehadiran Graduan (SPKG) telah siap dibangunkan untuk digunakan buat pertama kali pada Majlis Konvokesyen Kolej Profesional MARA 2015 sebagaimana yang telah dipersetujui dalam Mesyuarat Konvokesyen Bil 1/2015 bertarikh 29 Januari 2015.
 
Matlamat sistem SPKG adalah bertujuan untuk memudahkan pengurusan pihak UPP serta jawatankuasa konvokesyen di peringkat kolej dan BPT untuk mengemaskini data kehadiran mahupun ketidakhadiran graduan ke majlis konvokesyen. Dalam masa yang sama, ianya juga bertujuan mengurangkan kos perbelanjaan penghantaran surat-menyurat pemberitahuan makluman konvokesyen seperti yang diamalkan sebelum ini. 
 
Selain penggunaan Sistem Kajian Pengesanan Graduan (SKPG) yang diwajibkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia bagi tujuan mendapatkan pandangan dan pengalaman graduan terhadap beberapa aspek berkaitan program pengajian, kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan sepanjang graduan mengikuti pengajian dan keperluan institusi pengajian mengetahui bagaimana graduan memasuki dan menghadapi cabaran alam pekerjaan, terdapat keperluan lain yang difikirkan perlu oleh pihak BPT untuk membuat kajian seperti mendapatkan perincian data tahap pencapaian bekas pelajar PIP yang berjaya graduat melalui program diploma di KPM boleh diperolehi di dalam SPKG
 
Laman web SPKG ini boleh diakses melalui alamat http://www.konvokesyenkpm.my
 
Oleh itu, pihak BPT ingin memohon senarai nama pengguna di peringkat UPP kolej dan jawatankuasa konvokesyen kolej yang akan dipertanggunjawabkan untuk menggunakan SPKG ini. 
 
Selain daripada SPKG ini, makluman konvokesyen dari masa ke semasa masih menggunapakai Facebook rasmi Konvokesyen di alamat http://facebook.com/konvo.kpm dan Twitter rasmi Konvokesyen di alamathttp://twitter.com/konvokpm.